John van de Ven: de spelende mens

'(...)het samengaan van strenge bepaaldheid en echte vrijheid, dat zijn de voornaamste gemeenschappelijke trekken van spel en feest. In den dans schijnen de twee begrippen de innigste verbinding aan te gaan' (Johan Huizinga, Homo Ludens, 1940)

John-schilderij

Brabander van geboorte, Nijmegenaar sinds mensenheugenis.

Volgde diverse opleidingen bij het Centrum voor Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD) te België en houdt zich zo’n 15 jaar bezig met creatief denken: workshops, trainingen, coaching, begeleiden van brainstorms, visie-ontwikkeling, teambuilding. Voor profit en non-profit organisaties.  Voor 1 man en voor 500 man.

Hij is expert in het begeleiden van teams bij een creatieve brainstorm: lastige kwesties op een onorthodoxe manier aanpakken, ervoor zorgend dat ieders inbreng gewaarborgd is en dat mensen meeliften op elkaars ideeën in plaats van elkaar bestoken met ‘ja maars’.

Hij is praktisch, to the point en zorgt voor een vitale, bruisende sfeer: ‘een training niet gelachen is een training niets geleerd’.

'De spelende mens' in hem werd opnieuw wakker toen hij zich 20 jaar geleden in de theaterwereld stortte. Een hobby die al snel uit de hand liep. Hij volgde trainingen en cursussen op het gebied van teksttoneel, improvisatie, cabaret, clownerie en bewegingstheater.

Hij speelde een aantal jaren bij een theatersportgroep in Nijmegen, werkte mee aan producties van het Vrijdagtheater (www.vrijdagtheater.nl) en is mede oprichter van De Firma Zorgbehang (www.defirmazorgbehang.nl): een theatergroep die theater op maat maakt voor en over de GGZ.
Hij was twee jaar regisseur bij theatersportgroep Schwung! te Nijmegen.
Verder heeft hij een heleboel workshops gegeven aan teams, groepen en bedrijven.

Hij tekent en schildert graag, heeft twee linker handen, is een matige hardloper (1 uur 28 Zeven Heuvelenloop), leest veel, drinkt weinig en heeft computerangst.

 

linkedin
 
'Er is niets zo mooi
als iets creëren
uit het niets'