Mindpainting/mindmap

U kent ze wel: visiedocumenten, rapportages, overzichten. Vaak vuistdik en door niemand gelezen. Een mindmap geeft heel veel informatie in één overzicht, doet een beroep op de linker- en de rechterhersenhelft en werkt met beelden, associaties, tekeningen. Met een mindmap vervang je al die teksten. Da Vinci, Einstein en andere grote denkers werkten met tekst én beeld, associatief, kleurrijk en (ver)beeldend. Zij waren de voorlopers van de mindmappers.

Een variant op de mindmap is de door mij bedachte mindpainting: een combinatie van een mindmap en een tekening of schilderij. Ik maak dergelijke mindpaintings in opdracht, in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Materiaal: acrylverf, olieverf, krijt, stift, potlood of combinaties daarvan. In verschillende stijlen: cartoonesk, quasi abstract, in landschapsstijl etc.
Het jaarverslag in een pakkend ‘schilderij’ i.p.v. een glossy folder? De nieuwe visie op postzegelformaat? Je ondernemingsplan in een strakke Mondriaan stijl? Het kan allemaal.

'Hij komt na wat hij belooft!'
(Merten Hinsenveld, Stichting Onderwijs en Milieu)


Hieronder een voorbeeld van een mindpainting over creatief denken.
(klik op de afbeelding voor een vergroting)


mindpainting

lijn

 

 

 


 
Bekijk mijn online
presentatie over
creatief denken

postit