Theater

 

Theater is echter dan echt
Alledaagse situaties kunnen worden uitvergroot, dromen zichtbaar, emoties voelbaar.
Eens speelde ik voor een groep mensen met een psychiatrische stoornis. We speelden een scène waarin een patiënt wanhopig probeert een hulpverlener ervan te overtuigen dat ze wel degelijk zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor haar leven. Later zij één van de mensen uit het publiek: ‘ik voelde mij de koningin!’ Ik begreep het in eerste instantie niet, vroeg haar wat ze bedoelde. ‘Het ging nou eindelijk eens over mij! Over mijn leven, mijn worsteling. Het was alsof ík op het podium stond!’
Een mooier compliment kun je als spelersgroep niet krijgen, vind ik.

lijn

Maatwerktheater

Op uw verzoek maak ik een voorstelling geheel naar uw wensen, bijvoorbeeld voor een studiedag, conferentie, symposium of opening van een evenement. De voorstelling kan kort duren (10 minuten) of lang (45 minuten), kan vooral humoristisch zijn of juist inhoudelijk, confronterend. Allerlei combinaties zijn mogelijk. Het optreden kan ook geheel geïmproviseerd worden, een sterk muzikaal karakter hebben (een musical over uw nieuwe bedrijfsvisie?) of vooral uit beweging/dans bestaan.

Een uitgebreid voorgesprek met de opdrachtgever gaat aan het maken van het optreden vooraf om een goed beeld te krijgen van wensen en doelen.
Ik zoek vervolgens een groep ervaren acteurs bij elkaar en vorm een perfect op de opdracht toegesneden gelegenheidsformatie.

Het publiek krijgt vervolgens ‘een feest van herkenning’ voorgeschoteld, een geladen stilte, een geïmproviseerde massascène gespeeld door slechts twee acteurs, een verrassend kijkje in de directiekamer en de geheel eigen kijk van de schoonmaakploeg op het reilen en zeilen van de organisatie…

Voor meer informatie

'Wat zeer in het oog sprong was de combinatie van de persoonlijke noot en de snelheid van de performance'. (Kik Verkaart, psychotherapeut)

lijn

De Firma Zorgbehang
De Firma Zorgbehang, van start gegaan in november 2007, is een bijzondere groep acteurs. Allen met veel theaterervaring én met ervarings-deskundigheid in de GGZ. Zij maakt op een eigenzinnige, humoristische en krachtige manier theater over bijvoorbeeld ziektebeelden als depressie en angst, medicijngebruik, behandeling en beeldvorming over de psychiatrie.
Zij maakt in haar optredens zichtbaar wat eerder onzichtbaar en ‘achter het behang’ bleef.

zorgbehang1

De Firma heeft in haar nog korte bestaan reeds meer dan 80 (!) optredens verzorgd op congressen, studiedagen, trainingen. Ook heeft zij inmiddels vier theaterproducties gemaakt, gebaseerd op eigen ervaringen: ‘De Afwachtkamer’, ‘Laat je Kisten!’, Therapie to Die for' en 'Subjectief getekend'.

Voor meer informatie:
www.defirmazorgbehang.nl
info@defirmazorgbehang.nl


 

postit
 
'Alles over de
anale depressie'

(De Firma Zorgbehang
op Youtube)

theater